Former Diageo HQ converted into Edinburgh offices catering for the 'new normal'

A multi-million-pound transformation of Diageo’s former Scottish headquarters has created serviced office space in Edinburgh that could hold appeal to firms adapting to the “new normal” amid the pandemic.

L to R are Scott Martin (BUD Architecture) Katie Whell and Yolanda Wringe (Pure Offices operation director and business centre manager respectively), outside the new Edinburgh Park offices. Picture: Ian Georgeson Photography

Spanning more than 33,000 square feet, Pure Offices at Edinburgh Park consists of 90 serviced office suites, meeting rooms and open lounges across three floors. It follows a redesign of the building by specialist fit out firm Estilo and BUD Architecture. The offices are set to welcome the first occupiers over the coming weeks.

The development is the latest offering in the capital from Reading-headquartered Pure, which also operates The Bonnington Bond and Sugar Bond offices in Leith.

Sign up to our daily newsletter

The i newsletter cut through the noise

Katie Whell, operations director, said: “We couldn’t be happier with the finished result here at Edinburgh Park.

“While it is clearly a challenging time for all, we are excited to launch our brand new office development and believe it’s what businesses will increasingly turn to as they look for more flexible alternatives to city centre offices and leased space.

“We believe larger firms looking to consolidate office space while accommodating a blend of home working will be among those attracted to the centre. Likewise, following recent economic turbulence we’re anticipating a surge in start-up activity.”

Scott Martin, co-director of BUD Architecture, added: “As occupiers in a serviced office ourselves we’ve seen this from the outside looking in and the inside looking out.

“This was already a very impressive office building with a strong character and an almost art-deco appearance. We’ve redesigned the entrance with a new ‘L’ shaped canopy which creates a more welcoming, clearly defined entrance point and compliments the character of the existing building.”

A message from the Editor:

Thank you for reading this story on our website. While I have your attention, I also have an important request to make of you.

The dramatic events of 2020 are having a major impact on many of our advertisers - and consequently the revenue we receive. We are now more reliant than ever on you taking out a digital subscription to support our journalism.

Subscribe to scotsman.com and enjoy unlimited access to Scottish news and information online and on our app. Visit https://www.scotsman.com/subscriptions now to sign up.

By supporting us, we are able to support you in providing trusted, fact-checked content for this website.

Joy Yates

Editorial Director

 0 comments

Want to join the conversation? Please or to comment on this article.